Клинтън забравила секретен документ в Русия

 

ФБР изнесе доклад от почти 200 страници, свързан с разследването около имейлите на бившия държавен секретар Хилари Клинтън, изпращани посредством частния ѝ имейл сървър, съобщава американската телевизия Ей Би Си нюз. В доклада се посочват причините, заради които федералното бюро за разследвания е решило, че няма основания за повдигането на обвинения срещу нея.

Директор на ФБР Джеймс Коми неведнъж заяви, че макар разследването да не е открило доказателства, че Клинтън е знаела, че класифицирана информация се изпраща от личния ѝ сървър, бюрото ще разглежда действията ѝ като акт на „изключителна небрежност“ при боравенето с класифицирана информация.

Всъщност, документите освободени днес показват, че по време на едно от пътуванията си до Русия, докато е заемала поста на държавен секретар, Клинтън е забравила папка с класифицирани документи в хотелската си стая.

Един от нейните помощниците ѝ донесъл куфарче с поверителни документи. След като американската делегация напуснала стаята, охраната открила документите оставени в стаята. Според доклада на ФБР, куфарчето изобщо не е трябвало да бъде носено в хотела.

Източник: факти.бг