Киркоров идва с космически модул

Две години след като промени представите на нашенци за шоу с „Другой”, Филип Киркоров се стяга за повторение. Кралят на руския поп ще вдигне декори с височина на пететажна сграда в Бургас (28 юни), Варна (30 юни), Велико Търново (3 юли) и София (5 юли). Силата на вестибуларния му апарат и изкуствените му мигли ще бъдат тествани с центрофуга, която наподобява космически модул. Превъртането на Киркоров на 360 градуса бе основната атракция и на турнето му през 2012-а.
С обща стойност 3 милиона евро
„Другой” е най-скъпия спектакъл в кариерата на артиста. Конструкцията на сцената е на шест нива с видеоекрани, продукцията пристига с три тира осветителна техника, а екипът й се състои от сто души. Личен гардеробиер ще обгрижва 50-те костюма, които изпълнителя с български корен и балетът му ще сменят в рамките на тричасовото шоу. Двадесет на брой са визиите, с които Киркоров ще бетонира имиджа си на хамелеон, а сред по-ексцентричните му аксесоари са светещ плащ и шотландска пола. Изработката на бутиковите дрехи е поверена на топ дизайнера Валентин Юдашкин.
Чрез ефектна 3D анимация и декори изпълнителят на „Марина” ще премине през низ от метаморфози, в двата края на които стои герой във високотехнологичен екшън ала „Матрицата” и романтичен разказвач на приказки на борда на кораб. Парчетата от тройния албум „Другой” ще прозвучат и под арките на призрачен готик дворец. Стилово те варират от електро-поп до етно и естрада и са посветени на тригодишната му дъщеря Алла-Виктория.
Детето се роди от сурогатна майка в Маями и се прибра в строго охраняваното имение на Киркоров в Москва малко преди кръщенето си през април 2012 г. За духовен родител на наследничката си Филип избра своя стар приятел и водещ на предаването „Нека говорят” Андрей Малахов.
В столицата певецът ще се срещне с приятелите си от дует „Ритон”, които
редовно го гощават с луканка и лютеница
– две лакомства, с които обича да злоупотребява, щом се прибере в България. „Нямам търпение да си поръчам от любимата ми шопска салата, но без краставица. Искам и скара.
Сега пазя строга диета, но дойда ли в София, ще я срина със замах. Ще си хапна добре, та да ми се опъне кожичката, така казваме с Катя и Здравко на маса”, споделя с усмивка Киркоров. Организатор на лятното му турне са Degris, a билети се продават в мрежата на eventim.bg на цена от 40 до 80 лв.