Киев ще издирва руски граждани и ще ги обявява за терористи

Службата за сигурност на Украйна ще обявява за „диверсанти”, намиращи се на територията на Украйна руски граждани, които нямат роднини в страната.

Източник: lifenews

Депутатът от Върховната рада Олег Царьов публикува разпореждането на зам.-ръководителя на украинската Служба за сигурност, изготвена от Василий Крутов, в което фигура заповед към всички служители на службата да задържат граждани на Руска Федерация на територията на Украйна „с цел – дискредитация на Русия”. Всички руски граждани, които нямат роднини на територията на страната ще бъдат задържани и обявявани за диверсанти, изпратени от руските специални служби.

Царьов пише: „Прилагам копие от наредбата на Службите за сигурност на Украйна, с която първият заместник на ръководителя на службите Крутов нарежда на всички подчинени да издирват граждани на Русия. В наредбата се препоръчва, да се избират онези руски граждани, които нямат роднини на територията на Украйна с цел да ги обявяват за „диверсанти”.

„Фактически, ръководството на ССУ нарежда на служителите си да задържат невинни хора. Нещо повече, в наредбата е упоменато да се фалшифицират показанията на задържаните руски граждани или принудително те да признават и подписват такива. Ето по такъв начин, незаконният киевски режим нагнетява в страната антируска истерия. Целта е, украинските граждани да се настроят срещу Русия”, пише Царьов.

наредба

Напомняме, Олег Царьов от Днепропетровск (Украйна) е украински политик, привърженик на федерализацията, депутат във Върховната рада. До преди две седмици е кандидат за президент на Украйна. След няколко покушения и посегателства на него, семейството му и домът му, Царьов оттегля кандидатурата си. Политикът, както и много други с подобна на неговата позиция, многократно е нападан и пребиван, а тази нощ киевската хунта изпепели домът му.

Домът на Царьов