Киев изпрати „хуманитарна помощ“ в Славянск

Ако искаме да разберем, как именно Киев помага на народа си в Източна Украйна, може да разгледаме снимката по-горе.

Преди два дни в Славянск са докарали хуманитарна помощ от Киев – цял камион с мръсен хляб, който по-скоро е предназначен за животни, а не за хора. Тази новина буквално взриви социалните мрежи с коментари от хиляди възмутени хора.

Местните жители на Славянск сравнили тази “благотворителна акция“ с онази “помощ“, която през Втората Световна Война са оказвали фашистите на пленените в концлагерите. Както е известно, гестаповците са хвърляли на концлагеристите мръсни парчета хляб като на животни и ги хранили с буламачи. Изглежда че, почти същото правят и украинските радикални въоръжени сили спрямо сънародниците си.

Напомняме, че на 5 юли Славянск е бил оставен от опълченците, с цел да бъдат спрени бомбардировките и насилието върху местното население от страна на украинските сили, но това така и не се случило. В момента ситуацията е още по-тежка. Местното население е подложено на жестоки разпити от страна на „Десен сектор“. В града на всяка крачка са поставени урни за анонимен донос, в които хората могат да пускат написани доноси срещу близки, съседи, познати и всеки, който е заподозрян или помагал по някакъв начин на опълченците. В града обикалят патрули, които задържат „заподозрените в сепаратизъм“. Има случаи на разстрели. Принуждават мъже на възраст от 18 до 35-годишна възраст да се включват в редиците на „наказателните батальони“, които ще се изпращат в Донецк. Който откаже, бива разстрелян или откаран в неизвестно направление под предлог „арестуван“.

Местни споделят, че артилерийските обстрели сякаш са по-хуманитарен начин на избиване на хора, за разлика от случващото се в момента…