Киевските власти все повече привличат вниманието на психиатрите

Москва с недоумение възприе заявлението на Украйна, че тя ще започне „едностранно демаркиране“ на украинско-руската граница. Това решение беше обявено от секретаря на Съвета за национална сигурност (ССУ) в Киев Андрей Парубий след заседание с председател президентът Петро Порошенко.

На 17 юни на правителството беше наредено да изработи практическите аспекти. След това президентът Петро Порошенко е длъжен да подпише указ и граничните стълбове ще започнат да се разрушават. Според руски експерти, този подход е нещо невиждано в международната практика.

„Едностранно демаркиране на граници“ не съществува, каза председателят на международния комитет на Държавната Дума на Русия Алексей Пушков:
– Ако в Киев не са информирани, за демаркиране винаги се създава смесена комисия и с това се занимават и двете страни. Това е предмет на отделно споразумение между държавите. Границата, прокарана само от една страна, няма юридическа сила, и затова едностранното демаркиране означава постоянни гранични конфликти с Русия.
Това го признават и авторитетни украински експерти. Бившият първи заместник секретар на ССУ Степан Гавриш заяви пред украинската телевизия, че „в случай на едностранно демаркиране на украинско-руската граница Русия може да обвини Украйна в завземане на част от нейната територия“. И издигането по цялата граница на петметрова стена с ток по нея, което Киев също планира, е не по-малко абсурдно. Гавриш напомни, че в някои места граничната линия между Русия и Украйна минава през селища, „разсича“ железници, мостове, предприятия. Това намерение няма никакъв практически смисъл, това е „чисто политическо заявление“.

Москва и Киев се занимаваха с демаркиране на границата от средата на 90-те години. Съответното споразумение беше подписано в Киев от министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров и тогавашния му украински колега Константин Гришченко. Създадена беше двустранна комисия специално за демаркирането. И никакви други механизми или „едностранност“ международните норми не предвиждат.
Сред руските експерти при оценка на действията на правителството на Украйна все по-често се споменава синдромът „афект на неадекватност“. Психиатрията го определя като „неадекватна реакция на неуспех в постигането на поставена цел“. Главни симптоми са повишената обидчивост, упоритост, негативизъм, затвореност.

Така че всички симптоми са налице. Премиерът Арсений Яценюк така се „обиди“ на Русия, че на 16 юни (след пълния провал на преговорите по газа) обяви, че Киев нямало „повече да дотира „Газпром“ При това, че „Нафтогаз-Украйна“ дължи на Русия $4,5 милиарда!

Министърът на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков доведе своята „затвореност“ до там, че общува с Украйна и повечето свои подчинени с помощта на Facebook.

Но апотеоз на аномалното стана поведението на бившия и.д. министър на външните работи Андрей Дешчица, който дойде до руското посолство в Киев и одобри действията на погромаджиите. Неговата „душевна афектация“ се прояви във формата на нецензурни куплети по адрес на руския президент Владимир Путин.

Източник: «Гласът на Русия»

Ukraine's PM Yatsenyuk arrives at a European Union leaders summit in Brussels

Арсений Яценюк