„Киберберкут“ с потресаващи разкрития за икономически престъпления на лидера на „Десен сектор“

Хакерите от организацията „Киберберкут“ публикуваха в мрежата документи относно лидера на националистическата организация „Десен сектор“ и депутат във Върховната рада на Украйна Дмитрий Ярош. На сайта на „беркутовците“ има препратка към три архива с компромати срещу Ярош. Всичките документи свидетелстват за неговата криминална дейност.

Според съобщението, придобитите от „Киберберкут“ документи потвърждават многобройните факти за враждебни превземания на предприятия и друга недвижима собственост, противозаконно отнемане от граждани на Украйна на частен бизнес и други икономически престъпления на Ярош. При това всичките откраднати пари са били прехвърляни в офшорни сметки и на фирми в Кипър, регистрирани на подставени лица.
„Сега всички ще знаят, че украинските неонационалисти начело с Ярош са обикновени бандити, а политиката, започвайки от майдана, те използват за прикриване на престъпна дейност и обогатяване за сметка на гражданите на Украйна“, се казва също в съобщението на „беркутовците“./Днес+