Капело да върне веднага парите

Депутатът от руската Държавна дума от левоцентристката партия “Справедлива Русия” Олег Пахолков призова селекционера на Русия Фабио Капело доброволно да скъса договора си с местния футболен съюз и да върне половината от заработените пари.
Под ръководството на италианския специалист “Сборная” се провали на световното първенство и не успя да излезе от групата си, след като спечели само две точки в три мача. Според Пахолков Капело е сгрешил при избора на състава и именно това е станало причина за отпадането на руснаците от Мондиал 2014.
“Дон Фабио, вие сте най-скъпоплатеният треньор в света и вече получихте за поражението на националния отбор 800 млн. рубли. Бих казал – за срамния провал. Вие знаехте, че ще се провалите, и още преди шампионата настоявахте за удължаване на договора за още 4 години и още 1,5 млрд. рубли… Знаете ли какво ще ви кажа от името на руските запалянковци? Върнете парите, най-малко половината, скъсайте договора и си заминавайте у дома”, заяви депутатът.
Държавният чиновник разкритикува остро и думите на Капело, че е време в националния отбор да заиграят натурализирани чуждестранни играчи. “Ние трябва да развиваме нашия футбол, нашите таланти, а не да привличаме играчи от чужбина. Страната ни е огромна, да не би да нямаме наистина талантливи деца?”, добави депутатът.
Олег Пахолков изригна и срещу самите футболисти на “Сборная”, наричайки ги “спортни джуджета”.