Камчатка примамва с вулкани и Долината на гейзерите

Камчатка с нейната дива природа остава за дълго в сърцата на туристите. Незабравими впечатления ще накарат любителите на природни чудеса да се завръщат тук не веднъж.

Пътешествието с дължина хиляди мили започва от първата крачка, е казвал древнокитайският философ Лао-Цзи. Именно той е знаел какво е това истина и какво значи пътят на човека. Ние ще се отправим на хиляди километра на изток, ще узнаем кой в Русия първи посреща деня. Чака ни Камчатка – край на вулкани и гейзери.

Камчатка е уникално място на Земята, природата, на което се е съхранила практически в естествено диво състояние. Тук могат да се видят девствени пейзажи и недокосната от цивилизацията красота на планините, вулканите и долините. Бреговете на Камчатка се мият от Берингово и Охотско морета…

Вулканы Камчатки

Започвайки от каменния век на Камчатка са живели коряки, айни и ителмени. Техните потомци днес, както и преди хиляди години, основно се занимават с лов и риболов. През XVII век е започнала руската колонизация на Далечния изток. Един от първите тук се е добрал мореплавателят Витус Беринг, офицер от руския флот, датчанин по произход. По негова заповед тук е бил основан град Петропавловск-Камчатский, тогава просто са го наричали – Петропавловскопристанище, по-късно става столица на този край.

В съветско време полуостровът е бил закрита територия… През 1991 година Камчатка е открита за туристи… Освен със зимните спортове Камчатка привлича с възможността да се посетят вулканите, горещите извори и Долината на гейзерите едно от седемте чудеса на Русия.

Долина Гейзеров в Кроноцком заповеднике

Тук на огромна територия от земята като във фантастичен филм се изтласкват струи гореща вода и пара. Зрелището е впечатляващо и в същото време опасно: температурата на водата и парата е много висока. Долината на гейзерите е един от обектите на Световното наследство на ЮНЕСКО, както и всички вулкани на Камчатка.

Извержение вулкана Плоский Толбачик на Камчатке

Камчатските вулкани са още един повод да бъдеш тук на края на Русия. Великите исполини, покрити със снежни шапки, стоят безмълвно, но от време на време изхвърлят в небето стълбове пепел, а по техните склонове започва да тече огнена, кипяща лава. Това е много красиво зрелище. От почти 300 вулкана на Камчатка – 29 са действащи.

Действително, в парка на вулканите можете да получите незабравими впечатления. Като, че ли древен великан е събрал на едно място красавци-вулкани с поетични имена: Плоский Толбачик, Шивелуч, Ключевская Сопка.

RIA-454016-Preview

Там, където вулканите спят и не нагряват земята, е възможно да се упражняват зимни спортове до средата на лятото. При лятно, безоблачно време, смелчаците могат да пробват необикновено развлечение – хели-ски – от хеликопер туристите скачат върху вулкана и се спускат със сноуборд или ски от върха на хълма или вулкана.

Виды Камчатки

Пътешествайки по Камчатка, задължително трябва да се посетят коренните жители на полуострова. Коряките и ителмените ще ви научат как да ловите риба в бързите планински реки и ще ви нагостят с червен хайвер това е една от марките на Камчатка, също като камчатския рак… И ще узнаете много стари легенди.

http://vseruss.ru/novosti/rossiya-1/Kamchatka-manit-vulkanami-i-Dolinoj-gejzerov-13023