Камен Попов: Тук съм защото някой трябва да спре новите еничари

Камен Попов и Георги Неделчев залагат на нова политика към бежанците и затваряне на българските граници. Според тях българският президент трябва да бъде пълен антипод на досегашния.

„Ще се опитам да сдобря България с Русия“, допълни Попов пред репортер от ИА Кросс на ХІІІ Национален събор на приятелите на Русия, който  се проведе на 11-ти септември 2016 година.

-Г-н Попов защо дойдохте на тази русофилска среща днес?

Камен Попов: Тук съм, защото съм известен и последователен русофил. Нещо повече, с включването ми в президентската надпревара ясно заявявам, че ще работя за възстановяване на българо-руските отношения. Аз ще сдобря България с Русия.

Вие станахте известен освен с подкрепата, която оказахте на полицаите в протеста им в края на миналата година и с включването Ви в първите граждански патрули за превенция от криминално пребиваващи на територията ни бежанци. Как отношенията ни с Русия могат да разрешат проблемите решаването на които сте превърнали в мисия?

Камен Попов : Да сте усетили някакво по-голяма сигурност откакто НАТО се „грижи“ за нас? Да сте се почувствала по-спокойна и по-горда като гледате оредяващата ни армия по плачевно самодейните паради, тържествени проверки и военни прегледи? Ние загубихме елементарен рефлекс за самозащита и национално достойнство.  Когато сме били в добри и работещи отношения с Русия и армията, и подготовката на полицията, общото състояние на  националната ни сигурност бяха в несравнимо по-добра кондиция. Не твърдя, че суверенитетът не е вътрешна държавна работа, но разсипията се дължи в много голяма степен на безгръбначния слугинаж, който упражняват политиците ни по отношение на западните кукловоди.

-Твърди се че Вие доведохте руските рокери „Нощни вълци“ у нас, имате ли подкрепата им?

Камен Попов: Смея да се надявам. Изключително високо ценя мъжеството на тези терминатори. За мен приятелството им е голямо признание а подкрепата им – висока оценка. Надявам се че няма да ги посрамя и в този мой личен поход на честта

-Не мога да не Ви попитам, как ще Ви се отрази печалната слава която придобихте покрай крошето, което Волен Сидеров отнесе в нощта на изборите?

Камен Попов: Защо да е печална? Печално е онова което се случи на въпросните избори, но виждате ли как бързо забравяме? В „Арената на смъртта“, както беше наречена във въпросната нощ в социалните мрежи „ Арена армеец“  може би умряха хора. Така и не разбрахме. Никой не посмя да коментира, нито някой да попита. Изборите бяха брутално фалшифицирани и дори се изнесоха данни за това. Къде бяха правозащитните организации, толкова чувствителни иначе срещу посегателствата на демокрацията? Волен отвличаше и вашето, на медиите и нашето, на гражданите внимание, докато на мястото за събиране и преброяване на бюлетините са случваше голямото престъпление. Това, че бях афектиран и не се въздържах е елементарна проява на непоносимост. Всичко има граници. Нормалността и най – вялите наченки на демокрация бяха убити в онази нощ, а вие ме питате за един политически труп!

-Имат ли бъдеще българо-руските отношения?

Камен Попов: Разбира се! Това е връзка между народите ни, създадена в незапомнени времена. Основателя на Великата Рус , Княз Владимир получава християнското си кръщение от България. Ние говорим сходни езици. Пишем с едни букви. Молим се на един Бог. Дедите ни са се сражавали рамо до рамо и са напоявали с общата кръв земите ни, за да гледаме как днес еничарите търгуват националната памет! Не се гаси туй що не гасне и от векове за векове!