Кадиров търси изгубения си котарак чрез Instagram

Лидерът на Чечения Рамзан Кадиров е помолил последователите си в Instagram да му помогнат с откриването на неговото коте, което изчезнало преди около десет дни, пише RT, цитирана от fbr.bg.

„Нашият котарак изчезна безследно. Той много прилича на малко тигърче. Нашите гости винаги са казвали, че прилича много на тигърче. Преди десет дни той изчезна. Всички си мислехме, че отново ще се появи, тъй като е много привързан към децата и обича да си играе с тях и излиза с тях в градината,” написал в Instagram чеченският лидер, както и в популярната руска социална мрежа VKontakte.

На другия ден котаракът не се прибрал, добавя той, молейки последователите си да споделят някаква информация за местоположението на животното.

„… Вече започнахме да се тревожим. Вероятно е с някой наблизо. Този човек може би не знае как да намери собствениците. Сигурен съм, че никой не се нуждае от нечия чужда котка. Затова ние ще сме благодарни на всякаква информация. Благодаря предварително.”

Публикацията му получила 28 000 харесвания и стотици коментари, но явно никой не е виждал котарака му.

Мнозина се опитали да утешат лидера, казвайки му, че в момента е размножителният период на котките. Други споделили свои истории за изчезнали и благополучно завърнали се домашни любимци.

Котаракът е от породата „тойгър” (toyger – смесица между английските дум toy – играчка и tiger – тигър – бел. ред.), американска домашна котка. Породата е призната от Межднународната котешка асоциация през 1993 г. и е известна с ярките си цветове, кръглите петна по главата и мекия нрав.

Котките от породата тойгър се появяват за първи път в Русия през 2008 г. и малко коте може да достигне до 1 550 долара или 100 000 рубли.

Новината за изчезналия котарак дойде само ден след като Кадиров откри приют за стотици бездомни животни в Грозни, столицата на руската република Чечения. Кадиров прибра в дома си сляпа котка на име Давид и куче със счупен крак на име Марта.