Кадиров призова за борба с „терористичния интернационал“

Чеченският президент Рамзан Кадиров се обърна към лидерите на арабските и мюсюлманските страни, към религиозните и обществени дейци и ги призова към борба срещу „терористичния интернационал“. Това той написа на страницата си в социалната мрежа, предаде ТАСС.

„Грубата и непохватна работа на САЩ и съюзниците им провокира раждането на терористичния интернационал, който не дели хората според цвета на кожата, не прави разлика между тях по гражданство и религия“, пише Кадиров.

Той отбеляза, че днес никой не се учудва от взривовете и палежите, отнемащи живота на десетки и стотици хора, а „отделни страни, мълчейки тихо очакват съдбата си, надявайки се, че тази тяхна позиция ще се зачете при избора на САЩ за включване на поредната жертва в списъка, в който вече присъстват Афганистан, Ирак, Либия, Сирия, Йемен и др.“.

„Мен, както и всеки нормален човек, ме вълнува създалата се ситуация. Затова аз още веднъж призовавам на първо място, лидерите на арабските и мюсюлманските страни, религиозните и обществените дейци да намерят в себе си сили да забравят всички обиди и краткосрочни амбиции, да се сплотят, да се превърнат в един юмрук, както това изискват и Корана, и Сунната, да се изправят в единен фронт срещу опитите на САЩ да унищожат света на Исляма“, заяви Кадиров.

Чеченският лидер увери, че не призовава към война със САЩ или съюзниците им, а предлага „да бъдат поставени на място загубилите чувството си за мярка политици, принасящи в жертва на интересите си цели страни и народи“.