Кадиров: Джихадистите от ИД са зомбирани, подготвя ги Запада

Чеченският президент Рамзан Кадиров заяви, че терористичната организация „Ислямска държава“ е създадена от Запада с цел ислямът да се асоциира с насилие и беззаконие.

По думите му, всички действия на ИД са насочени към това все повече хора да се отвратят от исляма като религия. Според Кадиров, „методите“ на джихадистите като жестоки екзекуции и принуждаване на деца да участват в убийства разкриват истинската същност на тази терористична организация.

„Какво може да се каже за тях, след като принуждават 12-годишни да разстрелват хора, твърдят, че имат права над 9-годишни момичета, а заложниците си наричат трофеи? Не само мюсюлманин, но дори и атеист не е способен на такава низост… Тези хора са зомбирани, те са специално приготвяни за подобни брутални престъпления“, каза Кадиров.

Той добави, че с „тези зли духове работят специални западни институции, които ги спонсорират и им подсказват провокативни ходове.

„Всичко това се прави, за да се свърже ислямът с насилието и беззаконието. Тяхната политика има за цел да отблъсне възможно най-много хора от исляма“, посочи Кадиров.