И батальонът „Донбас“ отстъпи, Турчинов е попаднал под обстрел

Депутатът от Върховната рада на Украйна и командир на знаковия батальон „Донбас” от националната гвардия Семьон Семенченко е заявил, че барикадите в село Кримское се намират в ръцете на бунтовниците, предава РИА Новости.

Говорителят на Генералния щаб на Украйна Владислав Селезньов потвърди на брифинг, че киевските войски напускат позициите около новия терминал на летището в Донецк, информира УНИАН.
Комбатът Семенчко същевременно уверява, че бойците от „Донбас“ са се окопали на нови позиции. „Готови сме всички сили и средства да отблъснем терористите. Ще изпепелим всичко, което се движи, независимо от количество. Никой не се кани да отстъпва. Слава на Украйна!“, зове Семенченко.

Антон Геращенко, съветникът на министъра на отбраната на Украйна, съобщава на страницата си във Facebook, че миналата нощ шефът на Съвета за сигурност и отбрана Алесандър Турчинов е попаднал под обстрел. „Осколки от снаряди са пробили една от гумите на бронирания „Кугър“, в който е бил Турчинов. Той не е пострадал, но се е наложило в непрогледна тъмнина, за да не бъде демаскирана колоната, да бъде сменяно колелото“, обяснява Геращенко.

Той съобщава още, че раненият снощи при боевете на летището в Донецк лидер на „Десен сектор“ Дмитрий Ярош е претърпял операция, тъй като е имало опасност от голяма кръвозагуба. „Едната ръка на Ярош е сериозно поразена, а раната в главата е по-лека“, пише Геращенко./Днес+