Информационна среща в Стара Загора за безплатното образование в Русия

Националното движение „Русофили“ в Стара Загора организира информационна среща за безплатното образование в Русия. Срещата ще се проведе на 14-ти март (понеделник) в 14.30 ч. в зала 2 на Община Стара Загора. За събитието ще пристигне първият секретар на руското посолство в България Роберт Шестаков, който отговаря по въпросите на образованието.

„Старозагорци ще имат възможността да се запознаят с програмите за обучение във висшите учебни заведения на Русия, с условията за кандидатстване и стипендии. До 1-ви април ще се приемат документи в представителството на Россотрудничество в България по програмата на руското министерство на образованието и науката за безплатно обучение през 2016/2017 учебна година“, това каза новоизбраният областен председател на НД „Русофили“ Румен Димитров. Той и Тонка Матева бяха избрани за съпредседатели на новоучредената регионална структура.

На учредителното събрание присъства и зам.-председателят на Националното движение Пенчо Зулчев. По думите му това е 11-та областна структура, която се създава в страната, предстои да бъде изградена и мрежа от дискусионни клубове. „Надявам се в нашата организация да влязат повече русофили с идеи и да имат желание да популяризират традициите и културата на Русия, да се постигне широк информационен, научен и духовен взаимообмен между България и Русия“, подчерта Румен Димитров. Учредителите избраха 10-членен състав на Областен съвет – Румен Райков, Ирина Минева, Донка Симеонова (Казанлък), Владимир Грамовски (областен координатор), Радослав Денчев (Казанлък), Елена Ангелова, Петя Александрова (Казанлък) и Галина Господинова, гласувано бе и оперативно ръководство.

Снимките са от учредяването на Областния съвет на НД „Русофили“ в Стара Загора