Изтокът и Западът стават едно в новото шоу на „ФЛЕКС БАЛЕТ“

Можете да видите най-новото от руската танцова школа и елементи от други култури, както и най-завладяващото 3D шоу на 8 октомври в зала 1 на НДК.   Изтокът и Западът стават едно в новото шоу на „ФЛЕКС БАЛЕТ“ „Елементи“, което ще представи на 8 октомври в зала 1 на НДК, от 19:00ч. 

Комбинацията от съвременна музика, танц и невероятно светлинно 3D шоу от ново поколение е единствен по рода си и няма аналог в Русия и Европа. Перфектно изпипани хореографии, нотки от класическия руски балет, движения от китайски древни бойни изкуства, танго, валс и още много елементи са представени в най-новия проект на Флекс Балет –  „Елементи“ (Elements). Невероятната пластичност, динамика и движения в танците ярко обрисуват реалните човешки емоции – страст, хазартност, неудържимост, влечение, нежност, трепет, любов. Няколко малки спектакъла се сливат в едно голямо шоу, което демонстрира двуполюсната природа на мъжката бруталност, подвластна на любовта, и женската нежност, доминирана от чувствата. Неподправената и въздействаща атмосфера на сцената се създава и чрез светлинна концепция, която позволява използването на най-нови технологии от светлина и огън.

Балетът удовлетворява вкуса и на най-претенциозните меломани в Япония и Финландия. И не само, Флекс Балет Русия изготвя хореографиите и сценографиите за представянето на световни имена като Mercedes-Benz, Audi, BMW, Honda, Bvlgary и други знаменити марки, в Русия, Япония, Китай и европейски столици с грандиозни спектакли, чиято аудитория наброява над 20 000 души. Проектът е феномен в съвременното изкуство, който носи полъха на новото време и сантимента на вековни танцови традиции, поясняват организаторите от „Ливлов“ ООД.

Руският модерен „ФЛЕКС БАЛЕТ“ основава първото през този век руско училище по танци в Шанхай, Китай. Класическият и модерен балет навлизат в Китай едва през 1954 година, когато е открита академията за танци в Пекин и на чело е руският хореограф Пьотр Гусев. Само две години по-късно откриват подобна школа и в Шанхай. Основният принос за поставянето на класически пиеси е от Русия. След Културната революция от 60-те години в Китай няма западна намеса. Едва от началото на 21-ви век започва силно влияние в съвременния танц отново от Русия.
„ФЛЕКС БАЛЕТ“ е новаторски и без аналог както в Русия, така и в Китай и Европа. Неговата концепция не върви в една линия, той „говори“ на много езици и перформансите му са мултикултурни. Това го прави изключително харесван и приветсван по цял свят. Балетът носи историята и съвременния поглед на няколко култури.
Новооткритото училище „ФЛЕКС“ в Шанхай отваря врати за младите таланти, като се очаква през декември да бъде отличен мастър клас за солисти. „ФЛЕКС БАЛЕТ“ използва в хореографиите си специфичен декор и особено специална светлинна технология от ново поколение.

Билети на касите на Билетен Център НДК, Офис 1, бензиностанции ОМВ, магазини Пикадили и в системата на Eventim.bg.