От посолството ни в Москва, от началото на 2014г. е издадена 300-хилядната българска виза

Посланикът на Република България в Русия г-н Бойко Коцев връчи днес паспорта с 300 000 виза, издадена от началото на годината от българското посолство в Москва, на 27-годишната московчанка Анастасия Чернишова. Г-н Коцев поздрави притежателката на визата, която ще пътува за България, за да почива с майка си в курорта Златни пясъци.

По традиция Посолството на България и Министерството на икономиката и енергетиката на България със съдействието на туристическия бизнес предоставят на Анастасия Чернишова специален подарък – безплатен ваучер от туроператора “ТУРАЛ” за едноседмична почивка в хотел “Здравец” в Златни пясъци. Анастасия има право да използва ваучера заедно с майка си като продължение на ваканцията в България или в удобно за тях друго време.

И тази година българското посолство в Москва отбелязва традиционен интерес на руските граждани да пътуват и почиват  в България. 300-хилядната виза е издадена месец след издаването на 200-хилядната виза. За първото полугодие на 2014 г. туристическият поток от Русия към България е отбелязал ръст от близо 5 процента.

Източник: Посолството на България в Русия”