Златото на древните руски народи

Сред много, така наречени „цивилизовани хора”, е разпространено мнението, че на територията на Русия едва неотдавна, примерно през XIX век, се е появила държава с мислещи хора, а преди това в Русия са живели роби, още по-рано варвари, управлявани от цар, княз или вожд.

В действителност, не всичко е толкова примитивно, историята на Русия е много богата, дълбока и сложна.

Според твърденията на много авторитетни историци, в дълбока древност на територията на Русия са свирепствали варвари. По мнението на западната цивилизация, варварите не са били съзидателни, те са се занимавали със скотовъдство, примитивна обработка на кожи, и най-главно, грабежи и разоряване на честни европейски труженици, от които варварите са отнемали средствата за живот и красивите жени.

Ако те са били толкова примитивни, то как са могли да направят множество златни украшения, много от които са се запазили до наши дни? На варварите и въобще на воините, на първо място им е необходимо оръжие, обилна храна и развлечения. Ювелирните украшения се създават от народи с висока култура и богати традиции, затова можем да кажем, че скитите и много други народи, населявали територията на днешна Русия са имали високо ниво на развитие

Скифское золотоЗолото наших предков

Золотые украшения скифов

Золото наших предков

Золото наших предков

Золото наших предков

Золото наших предков

http://vseruss.ru/novosti/rossiya-1/Zoloto-nashih-predkov-32549