Захарова: Турция се придържа към линията на дестабилизиране на ситуацията в Сирия

Москва очаква реакция от страна на международната общност във връзка с информацията в медиите за убийството на сирийски бежанци на границата с Турция. Това заяви в четвъртък официалният представител на руското министерство на външните работи Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

„Според информация, публикувана във в. Times, турски граничари са открили огън срещу бежанци от Сирия, в резултат на което са били убити осем души, сред които жени и деца. Това не е първият подобен случай. През последните четири месеца жертви на турските граничари са станали 16 души, сред които три деца. Очакваме реакция от страна на Анкара и международната общност във връзка с тази информация“, каза Захарова.

Представителят на руското външно министерство призова „да се прекрати кошмарната ситуация на турско-сирийската граница“.

Захарова заяви още, че Турция се придържа към линията на дестабилизиране на ситуацията в Сирия, прикривайки действията на екстремистите.

„С мълчаливото си съгласие Турция – и ние не изключваме, че с подкрепата или прякото покровителство на своите съюзници и партньори – продължава да се придържа към линията на допълнително дестабилизиране на ситуацията в Сирия“, подчерта тя.