Захарова посочи противоречията в изказванията на Мадлин Олбрайт за Русия

Информационният свят стана друг и не е нужно да чакаме с десетилетия публикуването на секретни документи, за да разберем истината. Това написа официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова на страницата си във Facebook, коментирайки изказването на бившия държавен секретар на САЩ Мадлин Олбрайт за Русия, предаде ТАСС.

„Кога държавният секретар на САЩ Мадлин Олбрайт казва истината? На 19 април 2016 г., когато заяви, че „Русия всъщност е само един Бангладеш с ядрен арсенал“ или на 2 октомври 1998 г., когато каза буквално следното: „Убедена съм, че дори призовавайки Русия да постъпва правилно, ние не трябва да се обръщаме към нея така, сякаш тя се намира под попечителството на международната общност. Русия е прекалено голяма и горда за това. Ние бихме искали руското правителство да се придържа към определен политически курс, но този курс трябва да бъде изработен по демократичен път, а руският народ трябва да го подкрепя и да го разбира. В противен случай, такава политика няма да се увенчае с успех“, написа дипломатът.

„Те (политиците) не могат да разберат, че включително благодарение на американския прогрес, информационният свят стана друг. Вече не е нужно да чакаме десетилетия, докато се разсекретят архивите. Няколко кликвания и вие сте открили целта си. Не позволявайте да ви лъжат, търсете, четете, сравнявайте и анализирайте. Само така“, пише още дипломатът.