Захарова осмя снимката, на която свалят Яценюк от трибуната на украинския парламент

Официалният представител на руското министерство на външните работи Мария Захарова коментира снимката, на която украинският премиер с букет от рози в ръка се опитва да се хване за трибуната на парламента, докато се опитват да го „отведат“ от там, предаде РИА Новости.

„Това е нагледен пример за хибридна война в Украйна. Хибридите са пред вас“, написа Захарова на страницата си във Facebook.

Сбиването в украинския парламент се случи по време на изказването на премиера Арсений Яценюк. След като народният депутат от „Блока на Петро Порошенко“ Олег Барна поднесе на премиера букет от рози и се опита да го отведе от трибуната, между депутатите възникна сбиване.

Причина за сбиването станаха думите на премиер, който припомни, че правителството е било сформирано в резултат от създаването на коалицията, затова „Блокът на Петро Порошенко“ носи пряка отговорност за дейността на своите министри, в частност на министъра на енергетиката и въгледобивната промишленост Владимир Демчишин, назначен по квота от БПП.