Западът готви на Путин вътрешен преврат

Санкциите на САЩ срещу Русия зачеркват всички възможности за договаряне. Даже с цената на отстъпки и предателства.

Фактът, че Путин засега изостави Донбас и неговите хора убеди Запада, че може да му диктува своята воля и да засилва давлението. Това обаче е едната гледна точка.

Другата е, че Путин не е диктатор и не може да решава нещата, както правеше Сталин. Около него са съвременните руски елити, които са разделени на два лагера.

От едната страна са „патриотичните либерали“ и „империците“, обявяващи се за конфронтация със Запада. Вторите са „прозападняците“, търсещи компромис в ущърб на руския национален интерес.

Санкциите са насочени срещу Путин и неговия властови вертикал и към… прозападния лагер, т.е. Путин трябва да бъде елиминиран чрез прозападните бояри. А, ако не стане, и с голяма война.

От самото начало антируските санкции нямат никакво „украинско измерение“. Киев е пионка в голямата картина. Санкциите са насочени към разкол в руския елит и стимулиране на вътрешен преврат, зад който са същите сили, вътре и извън Русия, които докараха Путин на власт след Елцин.

Сега обаче залогът е главата на Путин. Още след поражението си в Крим англо-американският – ционистки елит взе решението, че с Путин не иска да има нищо общо и даде заповед към неговото отстраняване в това число и физическо.

Стремежът се засили и след позорния провал на Запада в „операция Украйна“.

Сега Западът иска да елиминира Путин чрез вътрешен преврат с ръцете на петата колона. На Запада е нужно пълно подчинение и колонизиране на Русия. На него са нужни ресурсите на Русия и нейната територия. Западът умира, а когато звярът е в агония, е най-опасен.

Същността на западната цивилизация е паразитирането и кражбата на чужди ресурси. Тя е цивилизация вампир, вирус. Основните противници на Запада са руската, китайската и ислямската цивилизации. Руската е най-опасна. Тя плаши най-много западния елит. Опитите на САЩ да влязат в Крим се провалиха. Същото се случи и с преврата в Киев, донесъл, за съжаление, огромни материални и човешки загуби на тази държава. Заради това беше дадена заповед за подготовка на преврат в Русия според образците от 1917 г. и 1991 г. След хаоса, в Кремъл трябва да влезе прозападната пета колона, която ще предаде Русия на САЩ и ще я насочи на антикитайски и антиислямски релси.

Парадоксът е, че системата, с която сега се бори Путин, беше създадена с негово участие. При Елцин и след него руският елит беше вплетен в глобалната финансова система, където остана обаче периферна, колониална част от йерархията на така наречения „нов световен ред“.

Запитах дали Путин може да стане втори Сталин. Не може, но има някои паралели.

Сталин бързо разбра пропастта между интересите на „интернационалния“ ционизъм в лицето на Троцки, и интересите на Русия, които познаваше много добре. Троцки и „старите болшевики“ направиха фатална грешка по отношение на Сталин. За тях той беше сив, посредствен изпълнителен секретар на болния Ленин. Нищо повече. При нужда, си мислеха, ще го елиминират. Сбъркаха.

Подобни бяха и причините за избора на Путин от „семейството“ на Елцин, състоящо се от прозападници и ционисти. И за тях Путин беше сив, посредствен „секретар“ на Елцин, който ще свърши черната работа с унищожението на Русия, след което ще бъде елиминиран. Но сбъркаха.

Сталин обаче се справи бързо с петата колона вътре и докопа Троцки в Мексико, за да го ликвидира. Но Путин вече 15 години не може да се справи с прозападната пета колона и зае двойствена и лъкатушеща позиция между силовите полюси. През последните 3 години обаче до него започна да достига истината и пое курс към извеждане на Русия от състоянието на американска колония.

И тогава се появи опасността, че ще последва съдбата на Милошевич, Саддам Хюсеин, Муамар Кадафи… Сега САЩ действат срещу Путин по същия начин, както срещу тези елиминирани лидери. Не грешат с особена фантазия. Нямат и време.

Това се изрази в „новата тактика на Белия дом, Лондон и Тел Авив, че Путин е „заплаха за мира в целия свят“. На второ място, Путин и Русия могат да бъдат спрени само с „нокаут“. На трето място, трябва да бъдат принудени руските олигарси да свалят Путин като се разшири разривът между финансовите им интереси и политическия курс на Кремъл.

Тъй като съвременният свят е глобален, и ситуацията трябва да се разглежда с тези критерии.

Първите огнища на новата световна война са запалени в Близкия Изток, където върху развалините на Сирия и Ирак се създава някакъв халифат от марионетните джихадисти на САЩ и Израел.

Вторият фронт е Украйна. Двата фронта са свързани. По средата е Черно море. Заради това обяснявам, че войната стигна и до Черно море. Опасни процеси стават и в Азиатско-Тихоокеанския район, където Япония е тласкана от САЩ към война с Китай.

Междувременно руското ръководство рязко активизира възстановяването на потенциала на въоръжените си сили.

Светът отново е на прага на голяма война. Западът залага на унищожението на своите основни съперници. Не иска да умре. Създаването на халифата и войната в Украйна са звена от една и съща стратегия.

Маховикът е задвижен. Задействани са колосални сили и ресурси. Въпросът вече не е в това как да бъде принуден Путин да се върне към предишното статукво, а е в новата ситуация, в която връщането му на предишното място е невъзможно. Ако се върне ще опозори себе си, държавата и руската идея.

Колкото и да се бият разните барабани, ситуацията в Донбас няма да се промени докато не бъде създадена Новорусия. Почти никой не помнеше за нея, още по-малко мечтаеха за нея. Но Западът сам създаде шанс на милиони хора там да станат свободни.

Сега Русия има уникалният шанс да си върне своята роля в света. По същество тя разполага с потенциал за хармонично развитие не само на цяла Евразия, но и на целия свят.

За съжаление досега Кремъл нямаше цялостна концепция и само отговаряше на атаките с никаква ситуационна тактика. Но от тактиката до стратегията има огромна разлика. През април Путин можеше бързо да реши проблема в Донбас. Не го направи. Сега този процес ще бъде дълъг и трагичен. Новорусия, както и цяла Украйна, става зона на глобалния конфликт между събуждащата се Русия и Запада.

Путин, ако иска и лично да оцелее, трябва да изостави „слабите маневри“ и да излезе от досегашната система. Ако си въобразява, че в нея има шанс, се самозаблуждава. В нея няма никакъв шанс.

Дойде време за смяна на политическото и обществено устройство на Русия, която сега е част от глобалната системна криза. Значи, трябва да се сменя системата. Това означава, че Путин трябва да ликвидира петата колона, и да извърши смяна на системата. Петата колона и бъдеща Русия са несъвместими.

Ако Путин не намери ресурс да извърши този прелом, или, ако отстъпи под напора на санкциите – ще обрече Русия на крах и забвение. Или ще покаже зъби и ще изправи срещу Запада онази Русия, която те не са виждали даже в най-лошите си кошмари.

Досега тя е излизала от тези исторически ями няколко пъти. Как ще бъде сега?

 

Автор: Красимир Иванджийски

Източник: http://strogosekretno.com