Задържаните руски десантчици се върнаха в Русия

Заловените в Украйна руски десантчици се върнаха в родината си. Това заяви заместник-командващият на руските военно-десантни войски генерал-майор Алексей Рагозин, цитиран от РИА Новости. Той подчерта, че усилия за бързото им завръщане се правят още от първата минута на задържането им.

„Преговорите бяха много тежки. Накрая здравият разум надделя и всичко свърши добре. Най-важното е, че сега всички момчета са с нас в Русия. Искам да подчертая, че ние не изоставяме своите”, заяви генералът.

„Считам за неприемливо да се задържат за толкова дни наши военнослужещи. Същевременно, украинските военнослужещи, които се окажат на руска територия се предават веднага на Украйна”, добави той.

Напомняме, че руските войници патрулирали по граничен участък и вероятно са пресекли границата случайно. Не са оказали съпротива при задържането им и били отведени в един от следствените изолатори в Киев.

В петък руският президент Владимир Путин съобщи, че е обсъждал този въпрос с украинският си колега Порошенко, който обещал те да бъдат върнати в родината им.