Журналист от „Россия сегодня“ задържан в Украйна

Специалният фотокореспондент на МИА „Россия сегодня“ Андрей Стенин е задържан от украински военни, предаде РИА Новости. По предварителни данни, журналистът в момента се намира в СБУ в Запорожие.

Стенин бил изпратен в Донецк, Славянск и други градове в Източна Украйна, за да отразява събитията. Връзката с журналиста била изгубена още на 5 август, когато в редакцията е пристигнал последният материал на Стенин. По данни на близки до щаба на командващия опълчението на ДНР Игор Стрелков, фотокореспондентът вероятно е заминал за Шахтьорск, където в момента няма връзка.

„Задържаха го бойци от „Десен сектор“ от батальона на Националната гвардия „Шахтьорск“. В момента, според наши източници, той се намира в СБУ в Запорожие“, разказва източник на РИА Новости.

Стенин е опитен военен фотокореспондент, който е работил в РИА Новости, на базата на която е създадена и информационната агенция „Россия сегодня“ . Журналистът работи в медията от 2009 г., като за това време е отразявал събитията в Египет, Сирия и други горещи точки.

Андрей Стенин