Ердоган: Отношенията между Русия и Турция не са напълно прекъснати

Отношенията с Русия продължават в различни сфери, такива като енергетика, хранителни продукти и двустранна търговия, заяви президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган и изрази надежда, че срещите между външните министри на двете страни ще продължават, предаде РИА Новости, цитирана от „Руски дневник“.

„Нашите отношения с РФ не са прекъснати напълно. Винаги казвам, че двете страни не трябва да прекъсват своите дипломатически отношения“, заяви турският лидер в интервю за телевизия „Ал Арабия“.

„Що се отнася до нашите отношения с Русия, ние не искаме те да се движат в негативна посока. Искаме да изграждаме отношения в рамките на дипломацията“, отбеляза Ердоган.

Президентът на Турция спомена в интервюто си за срещата между външните министри на двете страни, която се състоя в началото на декември в кулоарите на срещата на Съвета на министрите на външните работи на страните от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) в Белград.

„Министърът на външните работи на Турция се срещна със своя руски колега. Турският външен министър ме уведоми, че срещата е преминала позитивно. Надявам се, че срещите и съвещанията между министрите на външните работи на двете страни, както и с външните министри на други страни, ще продължават. Има други държави, които не искат това напрежение да продължава. Има усилия на приятелски държави за подобряването на отношенията между двете държави. Искаме да печелим приятели, а не врагове“, допълни Ердоган.