Елтън Джон: Бях много поласкан от това, че Путин ми се обади

Известният британски певец Елтън Джон е бил поласкан от обаждането на руския президент Владимир Путин и се надява да разговаря с него лично другата година. Това заяви музикантът по време на посещението си Лондон в рамките на кампания, посветена на борбата срещу СПИН, предаде ТАСС.

„Бях много поласкан от това, че Путин ми се обади. Нямам търпение да разговарям с него лично през следващата година“, цитира думите на Елтън Джон в. Mirror.

„Президентът бе много любезен и говореше добър английски“, отбеляза още певецът.

В средата на септември Елтън Джон заяви в интервю за ВВС, че би искал да се срещне лично с руския президент и да обсъди с него въпросите, свързани с условията на живот на представителите на сексуалните малцинства в Русия. Скоро след това певецът публикува пост в Instagram, че е разговарял по телефона с президента на РФ. По-късно обаче стана ясно, че музикантът е станал жертва на шега от страна на двама руски комици.

В края на септември руският президент се обади наистина на Елтън Джон. Както съобщи прессекретарят на Путин Дмитрий Песков, на руската страна се наложило да убеждава певеца, че наистина разговаря по телефона с руския президент.