Единение на сърцата

По предварителни резултати от референдума в Крим, по-голямата част от населението е гласувала за включване на автономията в състава на Русия. Че болшинството от гражданите ще гласуват за присъединяване към Русия бешще ясно от самото начало, Това бе потвърдено от всички социологически проучвания. Поради това сега не може да се отрече, че на референдума бе изразена волята на по-голямата част от населението, пише „Известия”.
„Призната или не- волята е такава. А от присъединяването на Крим Русия само ще спечели в международен план”, заяви ръководителят на Политическа експертна група Константин Калачев.
„Отидох в една избирателна секция 20 минути преди отварянето. Там вече имаше 300 души, които чакаха началото на референдума. Бях потресен, такова нещо не съм виждал на никакви други избори. Сега и други региони на Украйна, които искат да се присъединят към Русия, ще придобият сила и увереност. Събитията в Харков и Донецк говорят, че населението няма да тръгне след хората дошли на власт в Украйна чрез кръвопролития”, смята руският сенатор Игор Морозов.