Евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев към руски журналист: „Изключвай камерата! Казах да я изключиш!“ (видео)

Евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев, чието име се завъртя като възможен кандидат за вицепрезидент на изборите през ноември, е едно от имената в списъка на евродепутатите, свързани с борсовия спекулант Джордж Сорос, съобщи руската НТВ.

 

Миналата събота най-популярната руска телевизия излъчи репортаж, от който се вижда как българският евродепутат с охота кани журналиста в кабинета си в Брюксел. В момента когато му се задава въпроса: „Как вашето име е попаднало в списъка сред секретните писма и документи на човека, когото някои наричат гениален финансист, други – най-големия спекулант в историята, а трети – кукловод на световното задкулисие“ , Андрей Ковачев рязко сменя тона. Скача и казва: „Вървете си, вие задавате несъгласувани въпроси!“ и настоява телевизията да спре записа и да не излъчва мнението му. „Изключвай камерата, изключвай, казах да я изключиш!“, казва гневно той, след което рязко прекъсва интервюто. След това той дърпа и дори взима микрофона на журналиста. До този момент разговорът се води на английски. Но накрая Ковачев казва на руски: „Казах „Не“! Това е всичко!“

 Доста гневно представителят на ГЕРБ в Брюксел заявява на журналиста и оператора на НТВ да напуснат кабинета му. Когато руснаците питат един от сътрудниците на Ковачев, защо е нужно подобно грубо отношение, получават странен отговор – задавали му въпроси, които не били съгласувани предварително.

За разлика от Андрей Ковачев, депутати от европейски страни от списъка, коментират темата за Джордж Сорос и връзките им с него. Народна представителка от Дания – Маргрете Аукен казва притеснено: „Повярвайте, не съм взимала пари от него!“ И се опитва да обърне всичко на шега казо казва: „Аз обичам парите! Имам добра заплата“. Неин колега от Кипър – Такис Хаджигеоргиу пък просто казва на екипа на НТВ: „Това е великолепно!“ И добавя, че знае, че тази информация я има на сайта на „Уикилийкс“. Но после също иска да свали микрофона за запис.

Според публикувани в DC LEAKS документи, общо 266 евродепутати са свързани с борсовия спекулант. От сайта съобщиха, че са получили документите от хакери, които пробили компютъра на Джордж Сорос.

Данните вече официално бяха  потвърдени от унгарското правителство.Неговият говорител Золтан Ковач потвърди информацията и изрази тревога, че чрез цитираните политици, журналисти и други лидери на мнение, Сорос влияе на процесите в цяла Европа.

ВИЖ ВИДЕОТО ПО-ДОЛУ:

Епицентър

Източник: http://epicenter.bg/article/Ruskata-NTV–Evrodeputatat-ot-GERB-Andrey-Kovachev-bil-na-hranilka-na-Soros/109404/2/48