До 2020 г. 1/4 от населението на Германия ще са мюсюлмани

Председателят на Сдружението на общините на Бавария, Уве Брандал, член на баварския Християнски социален съюз (ХСС), предупреждава, че Германия е на път почти четирикратно да увеличи населението с ислямска религия до 2020 година.

Брандал смята, че тази демографска промяна с „епични размери” ще промени завинаги Германия, а германците просто мълчат и гледат какво се случва, без да реагират. Прогнозата за драматичните демографски промени се основава на увеличения прием на бежанци и предположенията, че всички 3,5 млн. бежанци, които през следващите няколко години ще получат убежище, ще доведат в Германия средно по още четири членове на семейството си. Тази цифра от около 14 милиона души се прибавя към 5,8-те милиона мюсюлмани, които в момента живеят в страната. Това означава, че до 2020 г. в Германия ще живеят 20 милиона мюсюлмани или една четвърт от германското население ще изповядва исляма.

Брандал, който е един от яростните критици на политиката на отворени врати на германския канцлер Ангела Меркел, смята, че високите разходи за интеграция на бежанците ще доведат до социални вълнения сред безработните германци. Тези цифри, които идват от богатата и най-консервативна германска провинция Бавария засега не са реалност, а само прогноза на част от дясно ориентираната германската общественост. Но те най-добре илюстрират разделението, което се случва в страната и може да доведе до социално напрежение. Дори и вицеканцлерът и лидер на социалдемократите Зигмар Габриел и министърът на външните работи Франк-Валтер Щайнмайер са съгласни, че кризата с мигрантите би могла да повлияе на германската стабилност.„Не можем безкрайно да приемаме и интегрираме бежанци всяка година”, пишат двамата водещи германски политици в писмо, публикувано във вестник „Шпигел“.

На 21 октомври над 200 кметове от Западен Рейн – Вестфалия изпратиха писмо до канцлера Меркел, в което предупреждават, че повече не са в състояние да приемат нови мигранти. „Сериозно сме загрижени за нашата страна и градовете и населените места, които представляваме. Причина за това е масовото и често неконтролируемо пристигане на имигранти”, предупредиха кметовете, като информираха Меркел, че вече са изчерпалия всичкия си ресурс за прием на бежанци. Още по-лошо е положението в петте източни германски провинции, които по време на Студената война бяха част от Демократична република Германия.

 

Въпреки че в тези региони само около 1 на сто са чужденци, там цари най-голямата враждебност към мигрантите, особено към тези с ислямска религия. Най-големите протести срещу политиката на Меркел към бежанците не случайно се провеждат в Дрезден, където е седалището на ПЕГИДА. Най-голям брой атаки, насочени към мигрантите, се случват именно в тази част на Германия.

Източник: bgnes.com.