Донецк съобщи за нови жертви

През последното денонощие в резултат на артилерийски обстрел в Донецк са загинали 5 души и над 20 са били ранени, съобщи ТАСС, позовавайки се на съобщението от градската администрация.

Украинската армия подложи на обстрел жилищни райони в близост до донецкото летище. Под обстрела се озовал и хипермаркет, в който се намирали около 200 души, по чудо те оцелели, освен една жена.

Един от украинските снаряди уцелил и разрушил горните етажи на 9-етажен жилищен блок. Друг снаряд ударил супермаркет, в който загинали 5 души. В резултат на обстрела бил засегнат спортен комплекс. Очевидци разказали, че украинската артилерия за малко да удари и детска градина, но снарядът паднал близо до сградата.

«Обстрелват Донецк от Авдеевка и Песок с едрокалибрена артилерия. Основната задача на опълчението в момента е да отблъсне украинските части на разстояние, което да не позволява обстрелване на града с артилерия. Все още опълченците са принудени да водят боеве в района на донецкото летище, за да бъде предотвратено повторно проникване на украинските подразделения на територията на летището. То е много удобно място за украинските части за обстрелване на столицата на ДНР. Там има две големи писти с дължина от 4 километра», поясни ситуацията Пургин.