Донецка Република ще отвори границата си с Русия на 18 Май

Донецка Народна Република планира да отвори границата си с Русия на 18 май, съобщи кореспондент на Газета.ру, позовавайки се на изявлението на „народния губернатор“ Павел Губарев.

На 18 май в Донецк ще се проведе поредния митинг, иницииран от Губарев, на който ще бъдат взети важни решения. Главно, активистите планират да „отблокират границата с Русия и да постигнат с военните части, дислоцирани на територията на ДНР полагане на клетва за служба на народа на ДНР или в противен случай, да напуснат територията на републиката.

„Нашия граждански призив ще бъде насочен към украинските граничари и служители на граничните пропусквателни пунктове, а също към военните части на територията на нашата република.Те ще трябва незабавно да преминат на страната на ДНР и да влязат в подчинение на властите на Донецка Народна Република, или да напуснат местоработата си, или да се предислоцират в други региони. Тези изисквания важат за всички служители, работещи на руско-донецката граница, служители на летищата и аеронавигацията и към украинските военни части“, поясни Губарев.