Донбас отново моли Русия да въведе миротворци в Източна Украйна

Както стана известно, украинската армия практически веднага наруши мирния план на президента Порошенко и атакува проруските опълченци в няколко населени места на Донецка област, заяви «народният губарнатор» на Донецка народна република Павел Губарев, предаде РИА Новости.

«Ние с уважение се отнасяме към решението на президента Владимир Путин да се откаже от разрешението за въвеждане на руски войски на територията на Украйна, но смятаме за свой дълг, да уведомим световната общественост, че Украйна няма никакво намерение да спазва поетите от нея задължения пред световната общественост и своя народ», заяви Губарев.

Той отбелязва, че основната цел на Украйна е подписването на споразумението с Европейския Съюз, в следствие на което, на територията на Украйна ще може да бъдат въведени миротворчески сили на ЕС и геноцида на рускоезичното население в Донбас да продължи.

«Именно поради това, ние отново молим президента Путин да въведе на територията на ДНР и ЛНР Руски миротоврчески контингент», призовава Губарев. Той добави, че тези мерки може да бъдат подкрепени и от ООН.

По-рано Павел Губарев вече е заявявал, че примирие, обявено от Порошенко – няма. «Наказателната операция продължава с пълна сила, днес отново има  артилерийски обстрели, отново има ранении и убити», в заключение поясни «народният губернатор».