Доналд Тръмп: Това, че Путин ме похвали, няма да помогне на преговорите между Русия и САЩ

Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп заяви, че в случай, че бъде избран за държавен глава, няма да отчете похвалата от страна на руския лидер Владимир Путин, предаде РИА Новости.

„Мисля, че ще имам добри отношения с Русия, но може и да не е така. Фактът, че Владимир Путин говореше за мен добри неща, не означава, че това ще му помогне на преговорите. Това изобщо няма да му помогне. И аз съвсем скоро ще разбера дали ще имам добри отношения с Русия“, заяви политикът в интервю за агенция Ройтерс.

Тръмп отбеляза още, че в случай, че бъде избран за президент, ще се стреми към нормализиране на отношенията с другите страни.

Американските медии отбелязват, че само преди половин година Путин и Тръмп си разменят взаимни комплименти. По време на традиционната си голяма пресконференция руският лидер нарече милиардера „ярка личност и талантлив човек“. Американският политик в отговор заяви, че за него е голяма чест да чуе подобни думи „от толкова уважаван човек в Русия и извън нея“.

Тоналността в изказванията на Тръмп се промени драстично, веднага след като той стана единственият кандидат за президент от Републиканската партия. Изданието Huffington Post счита, че предишната уважителна риторика е била необходима на милиардера, за да победи конкурентите си на първичните избори.