Доналд Тръмп: Бих имал прекрасни отношения с Путин

Американският милиардер Доналд Тръмп призова за подобряване на отношенията с Русия. По време на шоу по американската телевизия Fox News той разказа какви биха били отношенията му с руския президент, ако победи на президентските избори в САЩ.

По думите му, САЩ трябва да подобрят отношенията си с Путин и по време на посещението си в Русия през 2013 г. той е разбрал, че може да го постигне.

„Готов съм да поспоря, аз бих имал прекрасни отношения с Путин“, каза Тръмп.

„Аз бях в Москва преди две години и ето какво ще ви кажа – може да се разбереш с тези хора и то много добре. Може да се правят сделки с тях. Обама не може“, допълва той.

Критикувайки политиката на настоящия американски президент, Тръмп казва: „Путин не уважава нашия президент, каквото и ще да е. Но той (Путин) има огромна популярност в Русия, него там го обичат заради това, което прави, обичат го заради това, което представлява“, казва Тръмп.

„Изглежда невъзможно всички да ви ненавиждат. Но нас ни ненавижда целият свят. Дълги години всички казваха – не тласкайте Русия към Китай, а Обама направи именно това“, подчерта кандидатът за американски президент.