ДНР: „Десен сектор“ може да дестабилизира обстановката в Донбас

Радикалите от организацията „Десен сектор“ могат да дестабилизират обстановката в Донбас. Това заяви представител на щаба на ДНР, цитиран от РИА Новости.

По-рано съветникът на украинския президент и министър на отбраната на Украйна Юрий Бирюков заяви, че „Десен сектор“ отказват да преминат на служба към въоръжените сили на страната.

„Това, че „Десен сектор“ не искат да се подчинят на украинското военно ведомство е знак, че тази организация е готова за война. Искам да отбележа, че „Десен сектор“ е в състояние да дестабилизира обстановката на линията за съприкосновение и да организира провокации като започне обстрел срещу жилищни квартали“, заяви представителят на щаба на ДНР.

Той допълни, че подобни действия ще принудят опълченците, защитаващи жителите, да открият ответен огън по позициите на бойците от „Десен сектор“. „Те ще заснемат тези обстрели на видео, което ще изпратят на украинските медии“. Според представителя на щаба на ДНР в такъв случай медиите автоматично ще обвинят опълченците в нарушаване на минските споразумения. Той е убеден, че Киев отдавна е имал възможността да обезоръжи „Десен сектор“, но „това към момента не е изгодно за тях“.