ДНР дава 24 на Киев да изведе войските от Донецка област

Донецка Народна Република даде 24 часа на Киев да изведе войските си от територията на Донецка област, в противен случай, тя ще бъде унищожена

Източник: телевизия lifenews

„Ако в рамките на няколко часа от Донецк не бъдат изведени военна техника и личния състав на украинската армия, тя ще бъде унищожена. Не отговарям за действията си и вече няма да ме интересува, кой се осмелява да стреля срещу нас – дали 19-годишни момчета, или професионални военни“, заяви зам.-главнокомандващ на армията на ДНР Сергей Стрелок.

Той се обърна и към майките на наборниците, които служат сега в украинската армия, с молба да убедят децата си да напуснат територията на военните части, защото ще бъдат убити.
По думите на Стрелок, с никой няма да се водят преговори, изключение ще има само за представителите на народната власт на няколко големи града в югоизточна Украйна.

По-рано ръководството на ДНР заяви, че голяма част от служителите на правоохранителните органи са преминали на страната на ДНР и повече не се подчиняват на киевските власти. Освен това, в новата република се увеличава броят на новообразуваните отряди към народното опълчение. Към редиците на новосформираната армия вече се записали 27 хиляди доброволци. Всеки ден в новата армия на ДНР се записват по 200-300 доброволци. Не на всеки нов боец се дава оръжие. Първоначално, с доброволците се провежда военна подготовка.