Директорът на Руския културно-информационен център в София се срещна с ръководството на община Кърджали

На неофициално посещение днес в Кърджали бе ръководителят на Руския културно-информационен център в София Павел Журавльов.
Той се срещна с и.д. кмет на община Кърджали инж.Катя Митовска. В разговора участваха зам.- кметът по хуманитарни дейности Веселина Тихомирова и секретарят на общината Сезгин Бекир, както и председателят на Сдружението на руските съотечественици в Кърджали Олга Стоянова. Обсъдени бяха възможностите за сътрудничество в сферата на образованието и културата.Ръководителят на Руския културно-информационен център в София Павел Журавльов представи програмата за обучение на български студенти в Русия и ползването на руска литература в оригинал чрез електронната библиотека на Руския културно-информационен център в София. Обсъдена бе и идеята за взаимни гостувания на кърджалийския театър и руската трупа в София.
На срещата в Кърджали Журавльов изрази желание да се запознае с богатото историческо наследство и природни забележителности на Източните Родопи и изрази желание това да стане при следващото му гостуване в Кърджали. То най-вероятно ще бъде през април и ще се реализира във връзка с представянето на студентските програми на среща с директори на учебни заведения. Срещата ще бъде организирана със съдействието на община Кърджали, нещо за което се договориха днес двете страни.

Източник: kardjali.bgvesti.net