Деца рисуват любимия си руски анимационен герой

Конкурс за детска рисунка „Нарисувайте герой от руски анимационен филм“ се провежда за първи път у нас. Художествената надпревара е свързана и с Годината на киното в Русия. Главен организатор е Павел Николов, преподавател по рисуване в студиото „Млад художник“ към Руския културно-информационен център в София, съобщи в. „Дума“

В конкурса може да участват деца на възраст между 4 и 13 години от всички градове в България. Творбите трябва да са с размер А4 или А3. Няма ограничения в избора на техника за рисуване. Според Павел Николов обаче ще се оценяват по-високо работи, които са създадени с по-оригинални техники като апликация, колаж, както и със съчетание на различни материали. На обратната страна на картината трябва да се посочат трите имена и възраст на автора, градът, в който живее, както и името на нарисувания герой и от кой филм е той.


Творбите се приемат до 31 май в РКИЦ (София, ул. „Шипка“ 34, каб. 404, за конкурса „Нарисувайте герой от руски анимационен филм“). Повече информация може да се получи от Павел Николов (тел. 0890914963).
Детските рисунки ще бъдат оценявани от известни имена в художествените среди и от широката публика с гласуване по интернет. Победителите ще получат за награда художествени материали и грамоти. Изложба с одобрените творби ще се открие на 1 юни по случай Деня на детето в РКИЦ. А за тези, които са позабравили как изглеждат любимите на поколения рисувани герои, на „Шипка“ 34 подготвят програма с детски анимационни филми, които ще се прожектират безплатно през седмица.