Деца от България и Русия в младежки поход

Повече от 50 младежи от България и Русия участват в „Международен младежки поход по суша и вода“. Той се организира от инициативен и организационен комитет с председател кметът на Хасково Добри Беливанов по повод 140 години от Руско –Турската Освободителна война.

В организацията участват и представители на българската православна  църква, а от руска страна от ордена „Александър Невски“.

Групата е в България от 14 август и ще остане до 4 септември. Децата минават по стъпките на руската армия в България, като всеки ден са в различен град и се запознават с връстниците си. Част от маршрута се изминава с каяци по реки язовири и езера. Вечер са предвидени лагери на открито с различни занимания.

В Хасково децата участваха в срещи в Младежки център, където се учиха да играят право хоро заедно с танцьорите от „Южняче“ под ръководството на хореографа Галина Щерева. Българският фолклор  бе представен от музикантите от Народен оркестър на община Хасково.

Туристическия информационен център представи Хасково в специална обиколка, руските гости разгледаха и част от експозицията на Регионалния исторически музей.

Източник: Дарикнюз Хасково