"Десен сектор" се обяви за партия и издигна кандидатурата на Ярош за президент

Радикалното националистическо обединение „Десен сектор” на конгреса си в Киев взе решение за преобразуването си в политическа партия и издигна кандидатурата за президент на известния с екстремистките си възгледи Дмитрий Ярош, съобщават членът на партията Андрей Денисенко и ръководителят на киевската организация на „Десен сектор” Игор Мазур, предаде РИА „Новости”. Самият Ярош след края на конгреса не пожела да общува с пресата.

По-рано руският президент Путин, изказвайки се пред руски депутати, ръководители на региони на Русия и представители на гражданското общество във връзка с влизането на Крим и Севастопол в състава на Русия, бе заявил, че главни изпълнители на държавния преврат в Украйна са националистите, антисемитите и русофобите, а държавните органи са узурпирани от самозванци, контролирани от радикалите.

Лидерът на „Десния сектор” Д. Ярош е арестуван неприсъствено от московския съд по обвинение в призиви за тероризъм и е обявен за международно издирване. Преди това Ярош се бе обърнал към главатаря на чеченските терористи Доку Умаров с призив за подкрепа, предаде РИА „Новости”.