"Десен сектор" засега отлага превземането на Върховна рада

Около 250 представители на „Десен сектор“, се събрали пред главния вход на Върховна рада в Киев, в очакване на преговарящи от сградата на парламента. Хората от „Десен сектор“ заплашили, че ще превземат парламента със щурм.

В момента в сградата обаче, се намира само охраната и няма нито един депутат. Административния апарат и депутатите на Върховна рада, напуснали сградата през подземен изход, съобщи РИА Новости.
Пред парламента в Киев ултранационалистите викат във високоговорители призиви „министърът на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков да бъде изпратен под трибунал“.

Както съобщиха кореспондентите на РИА Новости, радикалистите за момента отлагат щурма на Върховна рада. „Ще изчакаме да се появят хора за преговори, представители на Върховна рада, макар че, само оставката на Аваков не ни удовлетворява, а е нужен трибунал“, крещят радикалистите.

Причината да превземат Върховна рада е в това, че Аваков не разследва убийството на националиста и един от лидерите на „Десен сектор“ Александър Музичко или Сашко Билий, както го наричат още.

Напомняме, че от няколко дни „Десен сектор“ иска оставката на вътрешния министър на Украйна Арсен Аваков и незабавни арести за всички, замесени в убийството на координатора на радикалната партия  Александър Музичко.