Депутати от Държавната дума са посетили храм-паметници в България

МОСКВА, 24 дек – РИА Новости. Руска делегация, начело с ръководителя на Комисията на Думата за развитие на гражданското общество Сергей Гаврилов, на среща с парламентаристи и представители на гражданското общество в България са обсъдили въпросите на патриотичното възпитание и защитата на общите традиционни ценности, съобщили на РИА Новости в пресслужбата на депутата.

Руска делегация, водена от Сергей Гаврилов – Председател на Комисията на Държавната Дума за развитие на гражданското общество, въпросите на обществените и религиозните сдружения, е посетила България в навечерието на юбилея на Великата победа, където се е срещнала с представители на гражданското общество и на Българския Парламент, с общественици, в частност, с Председателя на българското Национално движение „Русофили“ Николай Малинов “, – се казва в съобщението.

Подчертава се, че по време на срещата Гаврилов е отбелязал важността на укрепването на съвместните усилия за патриотичното възпитание на младежта, подкрепа на доброволчеството, защита на общи традиционни духовно – нравствени ценности.

Делегацията по време на посещението си е посетила Храм- паметника Свети Александър Невски и Храм-паметника Рождество Христово в Шипка“, – е добавено в съобщението.

Източник:

https://ria.ru/20191224/1562768430.html