Депардийо: Обичам Путин и обожавам украинския народ

Сложните пируети, които Жерар Депардийо описва около Путин, стигнаха точка на кулминация. На пресконференция в Кан френският актьор с руско гражданство заяви: „Често пътувам до СССР, по-точно до Русия. Срещал съм се няколко пъти с Путин. Добре го познавам и много го обичам“. Относно конфликта в Украйна Жерар каза още: „Аз съм като всички хора, шокиран“, пише Стандарт.

Познавах много добре бившия президент Виктор Юшченко, обожавам украинския народ, но конфликтите не са моята специалност. Знам, че ако Крим беше американски, нещата щяха да стоят по друг начин. Помислете малко!“, посъветва Депардийо, който се представя в Кан с „Долината на любовта“. В лентата той играе с Изабел Юпер, а двете икони на френското кино не бяха заставали пред камера заедно от 35 години, от времето на „Лулу“.

„Исках да стана актьор, защото не исках да работя никога. И почувствах, че това ми е шансът. Осъзнах, че обичам да живея с хората, които играят на сцена или на кино. Хубаво е да си актьор – хранят ни, гледат ни, други хора ни перат дрехите. Чисто удоволствие. Животът става простичък и печелиш много пари. Знам, че звучи малко цинично, но това е истината“, каза още Депардийо.