Денят на Победата в Сапарева Баня

Автор: Дени Милева

Русофилите от Сапарева Баня отдадоха почит на героите от Отечествената война

Русофилите от Община Сапарева Баня начело с инж. Сашо Иванов – председател на Движението в курортния град, поднесоха венец и червени карамфили на паметната плоча на героите от Отечествената война.

Екскметът на Община Сапарева Баня инж. Сашо Иванов, който оглави новоучреденото Движение на русофилите в курортния град, русофили и жители на общината отбелязаха на 9-ти май – Деня на победата над хитлерофашизма с минута мълчание и поднасяне на венец от бели хризантеми и червени карамфили на паметната плоча на героите от Отечествената война в Сапарева Баня. Венецът бе поднесен от инж. Сашо Иванов и адвоката Костадин Николов. Пред паметната плоча се поклониха още Радка Георгиева, Венета Кирилова, руски граждани, живеещи в Сапарева Баня. Председателят на русофилите Сашо Иванов заяви: „Никога не трябва да забравяме подвига на героите, дали живота си за победата над хитлерофашизма. Трябва да бъдем признателни към великата саможертва на руския народ, който извоюва тази победа!“

В ръководството на Движение Русофили – Сапарева Баня са известната общественичка – учителката Теменужка Добрева, адвокатът Костадин Николов, зам. председателката на читалището в село Ресилово Юлия Йорданова, бившият служител на МВР Радослав Янков, който е завършил в Москва. През целия ден на 9ти май десетки жители на Община Сапарева Баня отдаваха почит на героите в Отечествената война.С минута мълчание героите почетоха и русофилите Марияна Адвокатска и Кита Кметска, баба Тодорка Сиракова, Здравка Апостолова и мн. др.