Делфин определи Крисия да пее първа на престижен международен конкурс

 Делфини изтеглиха жребия за реда, по който участниците в престижния конкурс „Детска нова вълна“ ще изпълнят вторите си песни в музикалната надпревара. Българската представителка Крисия Тодорова ще излезе първа на сцената. Топка с №1 хвана за нея един от трите делфина в делфинариума в международния детски център „Артек“ в Русия.

Ден по-рано победителят от миналогодишното издание на конкурса изтегли жребия за първия конкурсен ден – 11 август, в него Крисия ще представи „Планетата на децата“ пета поред. Втората й песен е руска – „Я бы хотела нарисовать мечту“ на Юлия Началова.

Майката на българската призьорка от „Детската Евровизия“ Ангелина Попова е споделила с приятелите си във фейсбук снимки от уникалното теглене на жребий от делфини с текста: „Ето го и нашият номер за втория конкурсен ден, дано този номер получим и от журито“.

Ангелина разказа за Дарик, че обстановката и мястото, където са настанени участниците в Осмото издание на конкурса „Детска нова вълна“, са прекрасни. Крисия е заедно със семейството си там. 15-те музикални таланти от 12 държави от няколко дни репетират всеки ден по два пъти общите песни и танци. Още на втория ден след пристигането си 11-годишната Крисия се е сприятелила с останалите деца.

Конкурсът няма да има пряко излъчване по телевизията, записи от конкурсните и гала концерта ще се излъчат на 28, 29 и 30 август по канал „Русия 1″.

В конкурса се връчват три награди от жури, след членовете на което е Филип Киркоров, а също и „Приз на зрителските симпатии“.

Ето тук вижте как може да гласувате за Крисия: http://newwavejunior.eu/vote2015/.