Делегация от Община Павликени участва в празника на руския град Стародуб

Дърво на приятелството засадиха двамата кметове – на Павликени инж.Емануил Манолов и на Стародуб Дмитрий Винокуров. Дъбът е знак на дружбата между руския и българския народ и ще расте в градския парк на руския град измежду столетни брястове, кленове и липи.
Инж. Емануил Манолов заедно със заместник-кметовете инж.Анастасия Вачева и инж.Венцислав Иванов бяха почетни гости по време на празника на град Стародуб – 22 септември.

Празничната програмата под надслов „Град на младостта ми“започна с издигане на знамето на централния площад „Съветски“, след което военен духов оркестър изпълни попури с известни маршове. В тържеството, което прерастна в манифестация, се включиха и ученици от детската художествена школа, военни, представители на администрацията и др.

Дмитрий Винокуров поздрави всички граждани по случай 937-та годишнина от основаването на града и 74-та годишнина от освобождението му от фашистките завоеватели. От официалната трибуна се обърна с приветствие към домакините и инж.Манолов.

991-ratio-delegaciia-ot-obshtina-pavlikeni-uchastva-v-praznika-na-ruskiia-grad (1)

„Побратимяването между Стародуб и Павликени за нас означава много нови възможности за културен обмен, за икономически обмен, за разменяне на идеи в социалната сфера, на спортни отбори и самодейни състави. В наши ръце е да превърнем договора за побратимяване в основа за съвместна работа от полза за нашите два народа“, каза инж.Манолов. Двата града подписаха споразумение за партньорство на 29 юни. Павликени е първият побратим град за Стародуб.

Официалните лица поднесоха цветя пред мемориали и паметници на войници, загинали по време на Втораат световна война.
В дните на своето гостуване, българската група разгледа сгради на училища, полигона на местниа авиоклуб, фабрики, земеделски полета и др.