Делегация на Държавната дума ще участва в Асамблеята на Междупарламентарния съюз в Женева

Делегацията на Държавната дума на Русия, водена от председателя й Сергей Наришкин ще посети на 19-20 октомври Женева, където ще участва в 133-та Асамблея на Междупарламентарния съюз, на която депутатите планират да повдигнат въпросите за отмяната на санкциите срещу представителите на парламента, операцията в Сирия, международното право и проблема с бежанците, предаде РИА Новости.

По-рано Наришкин отбеляза, че депутатите планират да  обсъдят въпросите, свързани с миграционната криза, ситуацията в Близкия изток и спазването на международното право.

Преди това Асамблеята на Междупарламентарния съюз посети делегацията на Съвета на федерацията, водена от председателя Валентина Матвиенко.

Председателят на комитета на Държавната дума по международните въпроси Алексей Пушков заяви, че делегацията на руския парламент смята да повдигне на сесията през октомври в Женева въпросите за отмяната на санкциите срещу депутатите, проблемите, свързани със Сирия и сътрудничеството за разрешаването на украинската криза.

По-рано сесията на Междупарламентарния съюз, която се проведе от 31 август до 2 септември в Ню Йорк, се състоя без участието на председателя на Съвета на федерацията Валентина Матвиенко и останалите членове на руската делегация, които решиха да не участват, тъй като САЩ издаде ограничена виза на Матвиенко.