Декларациите на Путин и неговата администрация ще бъдат представени до 1 април

Декларациите на руския президент Владимир Путин и ръководителите на администрацията в Кремъл за доходи и разходи, ще бъдат представени до 1 април, а след това в установените срок и публикувани, заяви говорителят на Путин Дмитрий Песков, предаде РИА Новости.

«Законът, който задължава членовете на правителството: премиера, неговите заместници и министри, да представят пред данъчните служби информация за доходите си, както и доходите на съпругите и непълнолетните им деца, действа от 2008 година. Година по-късно, аналогичните правила бяха въведени по отношение на държавния глава на Русия и на по-високопоставени членове от президентската администрация. От миналата година, чиновниците са задължени да се отчитат за разходите си. Като правило, това изисква 2 месеца», поясни Песков.

Около половината от руските сенатори, които също са задължени да отчитат доходите и разходите си, вече са представили всички дани в комисията на Съвета на Федерацията по контрол на доходите на парламентаристите. Своите декларации публикуват и ръководителите на регионите. Тази седмица информация за доходите и разходите си, представи и краснодарският губернатор Александър Ткачев. През 2013 година той увеличи своите доходи на 13%, което е почти до 2 милиона, в същото време доходите на съпругата му са над 4,8 милиона рубли.