„Дейли телеграф“: Да се обединим с Русия срещу ИД

Западните страни трябва да се обединят с Русия, за да победят терористичната групировка „Ислямска държава“ (ИД), призова влиятелният британския вестник „Дейли телеграф“, цитира Поглед Инфо.

„Докогато ограничеността на опитите на Запада да унищожи ИД става все по-ясна, здравият подход на Путин може да се окаже ключов в опита да се регулира конфликта в Сирия“, смята изданието, което е свързано с консервативните политически кръгове на Обединеното кралство.

То изтъква, че между американското и британското правителство има разминаване по въпроса кой трябва да е главната задача в Сирия: „свалянето на режима на Асад или унищожението на ИД?“

„Доколкото объркването подкопава способността на Уайтхол да реагира ефективно на сирийската криза, не е учудващо, че по-прагматичният подход като цяло подход на Путин привлича вниманието“, посочва „Дейли телеграф“.

„Асад има много грехове, но те не представляват заплаха за външния свят, докато терористите на ИД носят голяма опасност. Ако Путин иска да води война срещу ИД, ние трябва да сме готови да му окажем пълната си подкрепа“, призовава вестникът.