Да отбележим 3 март !

Уважаеми колеги, приятели и съмишленици!

 

И тази година на 3-ти март ще отбележим най-българската дата в календара на Историята. На този ден, преди 141 години България възкръсна на картата на света след 500 години тежко, безчовечно робство.

Това е ден на радост, но и ден за преклонение пред паметта на хилядите знайни и незнайни герои, отдали труда, силите и живота си за свободата на нашата Родина.

Нека на този ден с нас да бъдат и представители на народите и нациите, чиито предци са се сражавали за нашата свобода, защото това е наш общ празник.

Каним всички, които почитат спомена за трагичните и героични дни на 1877 – 1878 г. на шествие, за да изразим своята признателност към тези, които извоюваха свободата на България.

Шествието ще започне от площада пред Президентството до паметника на Цар Освободител, където ще положим цветя и венци. Оттам ще се отправим към паметника на Българските опълченци, за да се включим в тържеството, организирано от Столична община, Фондация „Героите на България” и Сдружение на приятелите на Русия „Александър Невски”.

Сборен пункт – от 10,30 часа на 3-ти март на площада пред Президентството.

Час на тръгване – 11.00-11.15 часа.

 

Градски съвет на Национално Движение Русофили – гр. София