Гръцкият военен министър: Русия защити гърците в Крим от фашистите в Украйна

Трябва да си сътрудничим с Русия и да направим всичко възможно да паднат санкциите, заяви Панос Каменос.

Гръцкото население в Крим винаги е имало тесни връзки с местните рускоезични населения. Имаме обща Църква, вярваме в едни и същи ценности и просто беше невъзможно гърците да не бъдат защитени от фашисткото правителство на Украйна.

Това заяви пред „Газета.Ру“ гръцкият министър на отбраната Панос Каменос, споделяйки впечатленията си от срещата с руския патриарх Кирил.

Да, действително гръцкото население в Крим беше подложено на нападки от страна на фашисткото правителство на Украйна и присъствието на руски сили беше защита за гръцките семейства, казва Каменос.

От много години Гърция е приятел и съюзник на Русия. Ние заедно изповядваме православната вяра, имаме и обща история. В Русия живеят над 300 000 гърци. Русия ни подкрепяше в тежки времена, включително и по времето на кипърската криза, заключава гръцкият министър.

Да, ние членуваме в НАТО и ЕС и моето послание към тези организации е: трябва да си сътрудничим с Русия и да направим всичко възможно да паднат санкциите. Санкциите се превърнаха в катастрофа не само за Русия, но и за ЕС, казва Панос Камменос.

Той твърди, че „Гърция е готова да изпълни ролята на посредник между Русия и страните в НАТО и ЕС“.

Източник: http://www.blitz.bg